12 Aralık 2018 Çarşamba

ALTAYLI'DAN ÇERKESLERE

*

Fatih Altaylı'ya 'Çerkes' tepkisi

Fatih Altaylı salı akşamı Habertürk’te yaptığı programda, "Çerkezistan orada, iste hakkını" ifadelerinde bulundu. Bu sözler sosyal medyada tepkilere neden olurken Altaylı'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

DUVAR – Fatih Altaylı’nın 4 Aralık Salı günü yayınlanan Teke Tek programında Çerkeslerle ilgili yaptığı açıklama tepkilere neden oldu. Altaylı, “Git hakkını Çerkezistan’da ara kardeşim” dedi.
 
Seçmen tercihleri üzerine analizlerin yapıldığı programın bir bölümünde yükselen milliyetçilik akımları ve göç konusu da ele alındı. Altaylı bu bölümde, “200 yıldır bize gelmeyen yok ki. Rus’u geldi, Çerkes’i geldi, Arnavut’u geldi, Çeçen’i geldi. Herkes geldi buraya. Ancak buraya gelen daha sonra buranın sahibi gibi ‘benim haklarım’ demeye başlıyor. Ben gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Mesela bazı Çerkesler var. Toplanıyorlar falan, kardeşim Çerkezistan orada, iste hakkını. Ama yarın aynı şey Suriyelilerde de olacak” ifadelerini kullandı.
Altaylı’nın bu yorumu sosyal medyada tepkilere neden oldu.  Altaylı konu ile ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. (HABER MERKEZİ)

https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2018/12/06/fatih-altayliya-cerkes-tepkisi/
*
NOT:

Çerkeslerin HANGİ hakları istedikleri açıklamada belirtilmemiş, ancak, açıklamanın kendisi çok ÖĞRETİCİ!

Açıklamadaki anlayışa bakılırsa;
1. Her ne kadar, Anayasa ve yasalar ülke vatandaşları için çeşitli haklar öngörmüş olsa da, Çerkes kökenli "TÜRK VATANDAŞLARI",  o yasal hakları kullanmaya teşebbüs etmemeli!
2. Hele hele, sadece "insan" olmaktan kaynaklanan EVRENSEL İNSAN haklarını, kullanmayı ya da istemeyi ise, hiç mi hiç düşünmemeli!
3. Yoksa, yıllardır televizyon ve gazetelerde yazıp konuşmasından, ülkede en çok söz söyleme hakkına sahip olduğu anlaşılan, ve, "ÇOK MEDENİ" olan, anılan kişi, ve hatta başka bazı benzerleri, bu ülkenin tapusu, hem de Adem'den-Nuh'tan bu yana, sadece bize ait dercesine, işte böyle, had bildirir ve hak diyeni ülkeden kovuverir!
4. Yani, Anayasa ve İnsan Hakları Sözleşmeleri, gibi metinlerde yazılı olan haklar, Çerkes kökenli Türk vatandaşları için geçerli değil!
5. Bazı sorular da akla geliyor, ama, neyse...
*
10.12.2018
*
EK:

Profesörden Hayko Bağdat'a: Kılıç artığı

Hayko Bağdat, İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki yazısı nedeniyle tehditler aldığını açıkladı. Twitter paylaşımında "Soylu yargılanacak" diyen Bağdat'a, Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, "Yiyorsa yargıla da görelim kılıç artığı" dedi.

DUVAR – Ermeni yazar Hayko Bağdat, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili yazısı nedeniyle tehditler aldığını belirtti. Sosyoloji profesörü Yahya Mustafa Keskin, Bağdat’a yönelik olarak “Yiyorsa yargıla da görelim kılıç artığı” ifadelerini kullandı.



Gazeteci ve yazar Hayko Bağdat, 6 Aralık’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yazdığı yazı nedeniyle tehditler aldığını belirtti.

.
Bağdat paylaşımında “Bugün Süleyman Soylu’nun yargılanması gerektiğini yazdığım için çok küfür/tehdit geldi. Bütün bunlar tekrar düşünmeme yol açtı. Demek isterim ki Mehmet Ağar, hatta Meral Akşener nitelikli cinayetler işleyecek kadar profesyoneldi. Soylu hem zavallı hem de yargılanacak” ifadelerine yer verdi.
Bağdat’ın paylaşımına bugün yanıt veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, “Yiyorsa yargıla da görelim kılıç artığı” ifadelerini kullandı. Tepkiler üzerine paylaşımını silen Keskin, Twitter hesabını kapattı. (HABER MERKEZİ)
 https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2018/12/09/profesorden-hayko-bagdata-kilic-artigi/

*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder